Η google lens, μια εφαρμογή για πολλές δουλειές

Η google lens είναι ένα ψηφιακό εργαλείο με πολλαπλούς ρόλους και δυνατότητες, που κυριολεκτικά μπορούν να λύσουν τα χέρια του χρήστη. Ας τις δούμε.

1) Μετάφραση (translate)

Έχοντας κανείς την εφαρμογή στη λειτουργία translate μπορεί, σε πραγματικό χρόνο, ό,τι κείμενο «βλέπει», σε οποιαδήποτε γλώσσα, να το αντικαθιστά στην οθόνη του στη γλώσσα της επιλογής του.

2) Κείμενο (text)

Σε αυτή τη λειτουργία της εφαρμογής, ο χρήστης φωτογραφίζει ένα οποιοδήποτε κείμενο (λ.χ. μια αφίσσα, μία πινακίδα, ένα χαρτί) και η εφαρμογή το μετατρέπει σε αρχείο word ή και του κάνει εκφώνηση.

3) Αναζήτηση (search)

Μία ιδιαιτέρως χρήσιμη λειτουργία της εφαρμογής. Φωτογραφίζοντας κανείς ένα οποιοδήποτε αντικείμενο (από ένα κτήριο μέχρι ένα κάθισμα ή ένα φωτιστικό), η εφαρμογή φέρνει στη συσκευή του όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για αυτό, όπως ποιο είναι, πού βρίσκεται και άλλα. Δίνει και το όνομα επίσης κάποιου άγνωστου φυτού, αν το φωτογραφίσει.

4) Μελέτη σχολικών μαθημάτων (homework)

Φωτογραφίζοντας κανείς μία άσκηση στα Μαθηματικά ή στη Γλώσσα, παίρνει από την εφαρμογή έτοιμη τη λύση.

5) Ψώνια (shopping)

Με τη φωτογραφία του γραμμικού κώδικα (bar code) έχει κανείς όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για το προϊόν, που θέλει να αγοράσει.

6) Τόποι (places)

«Δείχνοντας», με την κάμερα, στην εφαρμογή μία περιοχή ή ένα κτήριο, στο οποίο βρίσκεται κανείς, παίρνει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για το πού βρίσκεται ή για το κτήριο. Πολύ χρήσιμη για όποιον ταξιδεύει!

7) Εστίαση (dining)

Με τη φωτογραφία του καταλόγου ενός εστιατορίου και «πατώντας» πάνω σε ένα φαγητό, η εφαρμογή φέρνει στη συσκευή του χρήστη φωτογραφίες του φαγητού αυτού! 

Για να «κατεβάσει» κανείς την εφαρμογή, «μπαίνει» στο: google lens

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...